Noc s Andersenem 2017

Noc s Andersenem 2017
31. 03. 2017

Noc s Andersenem

Dne 31. 3. 2017 se naše třída 4.B společně se 4.C sešla před dětskou knihovnou v Rakovníku.

Když se konečně otevřely dveře knihovny,  mohli jsme se „nastěhovat“. Věci jsme si uložili na půdě, sešli jsme se v dětském oddělení knihovny, kde nám paní knihovnice vysvětlily, jak bude celá akce probíhat. Potom jsme si každý vylosoval barevnou stužku, podle kterých nás rozdělili do družstev. 

Převlékli jsme se do pohádkových masek a vyrazili v průvodu do ulic města. Protože podtitulem této noci byl Čtyřlístek a noviny, došli jsme až k budově Raportu. Tady nám vysvětlili, jak se tisknou noviny.

K večeři jsme měli kuřecí nugety s bramborovou kaší. 

Během večera jsme plnili různé úkoly, například: Hod papírovou koulí na koš, vymyslet z výstřižků novin článek, vytvořit k článku obraz, který by ho vystihoval. Líbil se mi i úkol „Bulvární článek“, kde kapitán přečetl článek a tým se postupně snažil dochovat co nejvíce informací z článku. 

Posledním úkolem večera byl pohádkový bál, kde se kluci převlékli do holčičích kostýmů a holky si naopak hrály na kluky. Měli jsme zatančit krátký taneček na přidělenou písničku. 

Během večera nám pohádková babička četla pohádky a Milan Zimmerman hrál písničky. 

Šli jsme spát opravdu pozdě, až kolem půl druhé.  Ráno jsme vstali v půl osmé, k snídani jsme měli čaj, lívance a šátečky. 

…a už byl čas na poslední 7.úkol. Pustili nám kus nahrávky, kterou jsme pozorně poslouchali a pak jsme museli vyplnit test s otázkami. 

Paní knihovnice sečetly body, které získaly jednotlivé skupiny a za chvilku přišlo vyhodnocování: První byli žlutí, druzí červení, třetí zelení, čtvrtí oranžoví a pátí modří. 

Všichni byli odměněni čokoládou a dárkem, který si každý mohl vybrat. 

Doufám, že se nocování v knihovně všem líbilo a i když ho zopakovat nemůžeme, zůstane nám krásná vzpomínka. 

Děkujeme paní knihovnicím za nádherně uspořádanou akci, paní kuchařkám za výborné jídlo a také paní učitelkám, které nás podpořily při této báječné akci. 

Aneta Matoušková, třída 4.B, 2.ZŠ

Noc s Andersenem 2017