Halloween 2017

Halloween 2017
06. 11. 2017

Třicítka žákovských dýní

Přelom října a listopadu je na 2. základní škole tradičně spjat se soutěží o nejoriginálnější halloweenskou dýni. V letošním ročníku se o přízeň utkalo 30 exemplářů. Ty po celý první listopadový týden zdobily prostranství u hlavního vchodu do školy.

Hlasování o tu nejlepší probíhalo tentokrát jinak - učitelé do toho neměli co mluvit; tři nejlepší vybrali sami žáci svým hlasováním. A každému, kdo dýni přinesl, určitě udělá radost, že získal aspoň 1 hlas. Takže pokaždé se na škole našel někdo, kdo právě jeho dýni považoval za nejhezčí. A to je super.

Na 3. místě s 31 hlasy skončila Anna Šomodi z 5. C, která zaujala především velikostí – její dýně byla velká jen několik centimetrů. Stříbrnou pozici za 44 hlasů obsadila trojice Andrea Hejdová (2. A), Eliška Hejdová (6. C) a Julie Ketmanová (7. A).

Tu nejoriginálnější dýni – a o tom bylo přesvědčeno neuvěřitelných 101 hlasujících – vyrobila Adéla Endrštová s Bárou Divišovou z 5. A. Všichni medailisté získali odměnu v podobě sladkostí (ty přece k Haloweenu patří) a poukázky do knihkupectví.

Marek Bradáč