Zájezd Německo 2016

Zájezd Německo 2016
07. 06. 2016

Exkurze Drážďany a Míšeň

V úterý, 7. 6. 2016, se vydali žáci 7., 8.a 9. tříd – hlavně němčinářů, na exkurzi do Drážďan a Míšně. V Míšni nás čekala prohlídka Míšeňské porcelánové manufaktury – Porzellanmuseum . Nahlédli jsme do dílen zručných točířů, formířů, bosířů, malířů a na vlastní oči jsme viděli, jak vznikají precizní umělecká díla - bylo to až k neuvěření. Výstava nás provedla cestou po třistaletých dějinách porcelánu. Zhlédli jsme několik set kousků luxusních setů, servisů, váz a spoustu dalšího, ale při pohlédnutí na cedulku s cenou, se nám protáčely panenky.

Další zastávkou bylo Deutsches Hygiene-Museum v Drážďanech s výstavou "Člověk jako dobrodružství". Každému z nás tahle perfektně zpracovaná výstava přiblížila celoživotní cyklus až v neuvěřitelně skutečné podobě.

Slunné počasí nás doprovázelo celým dnem. Podél řeky Labe jsme došli na náměstí, kde jsme plnili zadané úkoly ve skupinách a zdatní němčináři předvedli své znalosti při zjišťování informací od kolemjdoucích. Došli jsme až na vyhlášenou Prager Strasse, kde jsme poslední zbylé chvíle strávili na drobných nákupech.

Kateřina Klátilová 9. A