Hokejbal proti drogám 2018

Hokejbal proti drogám 2018
22. 06. 2018
Mladší chlapci získali bronzové medaile v republikovém finále v hokejbalu.

Hokejbal proti drogám

Republikové finále

V úterý 29. 5. 2018 se na Kladně konalo republikové finále mladších žáků (6. - 7. třídy) v hokejbalu. Hrálo se ve dvou skupinách. Našim klukům se vstup do turnaje podařil náramně a vyhráli 6:0 nad ZŠ Králíky. Pak sehráli nejdůležitější zápas skupiny s Opočnem. Opět nezaváhali a po výborném výkonu všech hráčů včetně brankaře zvítězili nejtěsnějším způsobem 1:0. V posledním zápase nastoupili proti 2. ZŠ Vimperk. Po soustředěném a trpělivém výkonu zaslouženě zvítězili a postupovali tak přímo do semifinále.

Po dlouhém čekání naši borci nastoupili proti soupeři, kterého již jednou porazili (na kraji  1:0) ZŠ Mladá Boleslav. První branku vstřelil v prvním poločase soupeř. I když po zbytek utkání se kluci snažili, co mohli, ne a ne se dočkat vyrovnání. Měli několik nádherných šancí a minimálně remíza by byla spravedlivá (mým "nezaujatým" pohledem jsme měli vyhrát), ale hokejbal je hra, kde se hraje na branky, a tak kluci postoupili "pouze" do malého finále o 3. místo. Zklamání kluků bylo veliké, ale přesto se dokázali namotivovat do posledního zápasu a vyhrát proti ZŠ Pardubice a získat bronzové medaile. Co je potěšující, tak kluci vyhráli cenu za nejslušnější tým a D. Nistor cenu za nejlepšího střelce. A ještě třešnička na dortu. Při odchodu se kluci potkali a vyfotili s největší hokejovou legendou J. Jágrem.

Za celý turnaj (okres, kraj, republika) dostali kluci pouze 2 góly a pouze jednou prohráli, bohužel v rozhodujícím zápase. Z toho všeho plyne, že vyrovnanost týmů byla opravdu veliká a vítězem se mohl stát opravdu každý, kdo postoupil až sem. Všem klukům děkuji a gratuluji za předvedené výkony. 3. místo v republice je obrovský úspěch tohoto týmu.

Pokřik

Výsledková listina

Krajské kolo

V pátek 11. 5. 2018 se uskutečnilo krajské (regionální) kolo mladších žáků (6.-7.třída) v hokejbalu. Našim se povedlo v prvním zápase dokonale zaskočit a přehrát soupeře z Kladna. Po tuhém boji vyhráli i nad favorizovanou Mladou Boleslaví a vítězství v kraji si nenechali vzít ani v dalších zápasech, kde přehráli Králův Dvůr a Beroun. Zaslouženě vyhráli celý turnaj a postupují po roce opět na republikové finále, které se bude konat na Kladně. Kluci hráli výborně jako tým. Ocenění za nejužitečnějšího hráče získal Josef Váňa. Gratulujeme a držíme palce.

 Výsledková listina

Hokejbal ml. žáci kraj 2018

Okresní kolo

Ve čtvrtek 19. 4. 2018 se za nádherného počasí uskutečnil turnaj v hokejbalu. Mladší žáci nezaváhali (nedostali ani jeden gól) a s velkou převahou zvítězili. Vybojovali si postup do krajského kola. Držíme palce.

Hokejbal ml. žáci okres 2018

Starší žáci vyhráli s přehledem svojí skupinu a utkali se o 1. místo s 3.ZŠ Rakovník. Po nešťastné brance prokázali svojí bojovnost, když se zvukem sirény dokázali srovnat stav utkání na 1:1. Při samostatných nájezdech se přeci jenom štěstí přiklonilo na stranu soupeře.

Výsledková listina kategorie ml. a st. žáci

Hokejbal st. žáci 2018

Žáci 4.-5. tříd se sešli ke svému turnaji v Novém Strašecí. Našim chlapcům po tuhém boji patřila krásná třetí příčka.

Hokejbal 4.-5.třídy 2018

Všem gratulujeme a děkujeme za předvedený výkon a krásný sportovní zážitek.

J. Kotlík