Roubenka 2016

Roubenka 2016
28. 11. 2016

V minulých dnech probíhala v rakovnické Roubence výstava známé české autorky Lucie Saifertové. Děti i dospělí znají její animovaný seriál „ Dějiny udatného českého národa“ vysílaný v České televizi.

Atraktivní výstava „Dějiny českého národa“ dětem přiblížila a vtipně podala některé milníky naší pestré a bohaté historie. Během „stolní „ hry, která ovládla celý prostor dolního patra Roubenky, se děti přemístily v čase z doby lovců mamutů až k sametové revoluci. Během hry se poučily, ale i pobavily neotřelými výroky některých českých osobností, jako například Karla IV., Cyrila a Metoděje nebo J. A. Komenského.

V horním patře Roubenky se děti seznámily s architekturou nejznámějších českých hradů a zámků, mezi kterými samozřejmě nemohl chybět ten nám nejbližší Křivoklát. Na řadu přišlo i výtvarné vyjádření, kdy měly děti za úkol nakreslit některý z již existujících hradů, anebo si vytvořily svůj vlastní návrh stavby.

Výstava příjemným a hravým způsobem doplnila vlastivědné učivo týkající se našich dějin, dětem se líbila a užily si i legraci při skupinovém putování historií našeho národa.

Markéta Hejdová