Florbal 2015

Florbal 2015
10. 12. 2015

Okresní kolo st. žáci

Ve dnech 23. a 27.11.2015 se konalo okresní kolo ve florbalu. V první den turnaje se našim žákům dařilo výborně. Neztratili ani jeden jediný bod a postoupili tak přímo mezi čtyři nejlepší, kteří se utkali v pátek v Novém Strašecí v hale Bios. Zde se našim florbalistům podařilo zaskočit silný tým 3. ZŠ Rakovník a vyhrát po dokonalé obranné hře 3:1. Po bezchybném výkonu brankaře (S. Daška) vyhráli i nad velice technickým soupeřem z Křivoklátu (2:0). Zápas s Novým Strašecím se stal takovou malou přestřelkou a konečná remíza 4:4 nám stačila k bezproblémovému vítězství a postupu do krajského finále (stejně jako v loňském roce).

Výsledky okresního kola

Historický úspěch v krajském kole

Ve středu 9.12.2015 se v Benešově konalo krajské finále ve florbalu. Našim vysněným cílem bylo postoupit mezi 4 nejlepší a porvat se po loňském 4. místě o medaile, a pokud by to bylo možné, zabojovat o postup na republiku (postupují dva nejlepší).

Abychom vše stihli, museli jsme vyrazit ráno v 6:30. Naštěstí kluci byli tak nažhaveni, že s ranním vstáváním nikdo problém neměl ba naopak.

Po příjezdu nám přidělili pěknou prostornou šatnu, prohlédli si halu, soupeře,... a nastoupili k prvnímu nervy drásajícímu zápasu. Po nevychytaném a rozpačitém začátku, začali kluci ke konci utkání hrát svoji hru, bohužel to stačilo jen na vstřelení jedné branky, a to bylo málo (1:3). V druhém zápase si naši florbalisté pohlídali úvod utkání a s přehledem porazili tým ze Ml. Boleslavi (5:3). V základní tabulce tak skončili na 2. místě a nedostali se přímo do bojů o postup o semifinále. Klukům to ale vůbec nevadilo. Naskočili do utkání se ZŠ Nymburk s takovou chutí, že nebylo vůbec co řešit a zápas vyhráli 4:1.

V boji o postup do semifinále narazili na nejlepší tým z druhé skupiny (domácí) ZŠ Benešov, Dukelská. Po neustálém dotahování jednobrankového manka se po oddechovém čase dvě minuty před koncem po standardní situaci zrodil vítězný gól, který posouval naše hochy mezi 4 nejlepší týmy ve středočeském kraji.

Nyní nás čekal přechod a aklimatizace na druhou halu. V týmu panovala bojovná nálada, ale kluci během prvního utkání o postup do finále rychle vystřízlivěli, když dostali doslova nakládačku od (domácí v této hale) ZŠ Benešov, Jiráskova (budoucí suverénní vítěz) 8:1. Před kluky stál nejtěžší úkol celého turnaje, sebrat veškerý zbytek sil (fyzických, ale hlavně psychických) a postavit se 16.00 hod. čelem k boji o bronzové medaile, které se loni nepodařilo získat. Povedlo se. S neskutečným zápalem, obětavými zákroky, prostě totálním nasazením se podařilo v poslední minutě ze standardní situace J. Sýkorovi prostřelit téměř nepropustnou zeď těl a brankáře ZŠ Černošice, zvítězit nad ZŠ Černošice 3:2 a obsadit celkové 3. místo v kraji.

Po loňském historickém 4. místě st. chlapců padl další milník. Úžasné 3. místo starších žáků ve středočeském kraji a vůbec nevadí, že jen jeden malý krůček od postupu do republikového finále. Všem moc gratulujeme a děkujeme za úžasný sportovní zážitek.

Velké poděkování patří také pořadatelskému týmu z ZŠ Benešov, který celý turnaj organizačně zvládl na výbornou. Pořadatelům z Benešova patří opravdu velká pochvala.

Výsledky kraj

J. Kotlík

Florbal okres, kraj st. hoši 2015

Mladší chlapci

Ve středu 25.11.2015 se konala kvalifikace ve florbalu ml. žáků. Našim klukům se podařilo oba zápasy ve skupině přesvědčivě vyhrát a přímo postoupit do finálové skupiny, která své zápasy měla na pořadu 27.11.2015 v hale Bios v Novém Strašecí. Zde chlapci dvakrát zvítězili a jednou jen o gól prohráli. Chybělo trošičku štěstí, šancí bylo několik, ale žádná střela se neujala. Celkově skončili na nádherném 2. místě, kousíček od postupu na kraj. Gratulujeme.

Výsledky

Florbal okres ml. žáci 2015

Starší dívky

V pátek 4.12.2015 se v hale Bios v Novém Strašecí konal florbalový turnaj st. žákyň. Naše florbalistky ve skupině jeden zápas vyhrály a jeden prohrály. V semifinálovém boji se 3. ZŠ nevstřelily ani jeden gól, a tak si zahráli již jen o 3 místo s N. Strašecím. Ani zde se jim vyhrát nepodařilo a skončily tak na 4. místě.

Výsledky

Mladší dívky

Ve čtvrtek 26.11.2015 se konal na 1. ZŠ Rakovník florbalový turnaj ml. dívek. Našim děvčatům se podařilo ve skupině jednou zvítězit, remízovat a i jednou prohrát. Na skóre to stačilo pouze na 3. místo a to znamenalo zahrát pouze zápas o umístění. Ten se děvčatům moc nepovedl a obsadila konečné 6. místo v turnaji.

Výsledky

Florbal okres st. žákyně 2015